·   Välkommen till Livsstilshälsa, Hälsosamt enkelt, Med Marie H Fahlberg   ·
Coaching - Support - Inspiration

Coaching

Kost, träning och livsstilsrelaterad hälsa. Coachar, vägleder och förenklar. Erbjuder klasser, workshops, kostanalyser och kostrådgivning. Allt på ett enkelt men utmanade, individanpassat och inspirerande sätt. Vi gör det hälsosamt enkelt tillsammans, utifrån dina förutsättningar.

FOP support

FOP Ambassadör, koordinator och internationell representant i Sverige. Inspirerar, vägleder och koordinerar. Support för vårdpersonal, läkare, läkemedelsföretag, forskare, och familjer som lever med den sällsynta diagnosen FOP | Fibrodysplasia Ossificans Progressiva.

Inspiration

Kost, träning och livsstilshälsa. Att kunna förenkla vardagen, undvika skador och förbättra hälsan på både kort och lång sikt. Det ÄR svårt att leva, så krångla inte till det. Vi fokuserar på möjligheterna, det VI KAN påverka, mår bra av och tycker är roligt. Här får du mina bästa tips och erfarenheter.

Kostanalys & coaching

Vill du att det skall vara gott och enkelt att äta & leva hälsosamt och näringsrikt. Med rätt kunskap blir det möjligt. Jag hjälper dig!

Mer än bara kostrådgivning.  

Vi gör en kostplan utifrån din livsstil som maximerar ditt näringsintag för att kunna uppnå dina kostmål utifrån dina förutsättningar. 

 • Behöver du få ordning på en krånglande mage?
 • Få en tydlig bild av ditt näringsintag?
 • Förbättra dina träningsresultat?
 • Öka eller minska i vikt?
 • Må bättre psykiskt med hjälp av kosten?
 • Har du sökt hjälp i vården men inte fått den hjälp du behöver?

Då kan det här vara någonting för dig. Jag hjälper dig!

Med fokus på tarm- hud- psykisk- och fysisk hälsa och en passion för forskning, kroppens insida utsida och allt vi kan påverka utifrån våra tankar och vår livsstil.


Basic eller skräddarsydd basdag. Vilken passar dig bäst?

Det som ingår i båda alternativen är:
Jag ber dig fylla i lite uppgifter om dig själv, information som kommer ligga som grund för att skapa ett kostupplägg som passar din livsstil och dina mål. Du registrerar allt du äter under 7 dagar i ett kostprogram, via din dator surfplatta eller mobil. Jag analyserar resultatet och ger dig en exakt överblick på hur ditt näringsintag ser ut idag och belyser även dina eventuella fällor, är de verkligen de du tror att det är? (lika spännande varje gång).

1. KOSTANALYS COACHING BASIC:
Här får du skräddarsydd feed back på vilka små förändringar du kan göra för att maximera ditt näringsintag och uppnå dina kostmål utifrån din livsstil och dina förutsättningar. Inklusive några individanpassade träningsråd. Allt sker via mail & telefon, du får alla 7 dagar + sammanställning + feed back i ett pdf dokument skickat till dig via mail. 

Kostnad 1550:-

2. KOSTANALYS COACHING MED SKRÄDDARSYDD BASDAG :
Här får du skräddarsydda kostråd innehållande bland annat en basdag att utgå ifrån/falla tillbaka på som kommer att hjälpa dig mot dina mål. Vi bokar ett möte (Via telefon, videosamtal eller ett fysiskt möte) och går igenom resultatet, diskuterar igenom mina råd och dina mål. Inklusive några individanpassade träningsövningar och livsstilsråd vid behov. Uppföljning och frågor via mail ingår under en kortare period. Du får alla 7 dagar + sammanställning + feed back + skräddarsydda kostråd med en basdag i ett pdf dokument via mail. 

Begränsat antal. Endast 2 st kostcoachingklienter/månad.

Kostnad: 1950:-
 

Lunchyoga

En skön lunchklass inspirerad av hathayoga & fysisk mindfulness. En medveten & fördomsfri närvaro i den fysiska kroppen & andetaget.

Torsdagar 12:15-13:00 håller jag klass på MOWE hälso- & Yogacenter i Torshälla. För att se deras övriga schema & priser klicka här.

Fysisk Mindfulness

En stärkande workshop. Du lär dig aktivera muskler som gör dig lättare, starkare, rörligare & förbättrar din yogateknik.

Både Grupper och PT timmar.

Fysisk Mindfulness är enkelt tack vare att det går långsamt och jag vägleder dig.
Genom en medveten andning och långsamma, dynamiska och statiska övningar bygger vi styrka i hela kroppen, ökar rörligheten, stabiliserar lederna, stärker diafragma, lungor, core och släpper på spänningar i kroppen. Du lär dig att förstå din kropp och hur du kan styra signalerna mellan nervsystemet hjärnan och musklerna.

Kontakta mig om du vill bli uppdaterad via mail om nästa datum för workshop. – Marie

Mer info om Fysisk Mindfulness 

PT timme: 
1 gång: 1000:-
2 – 4 gånger: 
850:-/gång

Friskvårdsbidraget
kan användas.


Kommentarer från deltagare

 “Äntligen fick jag snits på den satans hunden. Med min problematik var det toppen att få alla övningar så enkelt förklarade. Insåg att rätt andning i kombination med rätt utförda övningar gör underverk för kroppen!”

“Det känns som nånting mittemellan Hathayoga & Yinyoga men fysiskt”

Företag & Grupper

Vill ni inspireras tillsammans vid enstaka tillfällen eller regelbundet. Lunchyoga, fysisk mindfulness, rehabträning, prehabträning.

Mer än bara Yoga & Mindfulness.
Vill ni känna er lättare, starkare, rörligare och kunna släppa på spänningar i kroppen? Med rätt övningar blir det möjligt. Jag hjälper er. Anlita mig för enstaka tillfällen eller regelbundet.

 • Hälsodagar & event
 • Crossfit & Fitnessgrupper
 • Idrottslag
 • Friidrottsgrupper
 • Kompisgäng
 • Möhippa/Svensexa
 • Senioryoga
 • Funktionsvariationer

Klasser med fokus på det grundläggande. Andning, styrka, stabilitet, balans och långsiktig hållbarhet. Med en passion för forskning, kroppens insida utsida och allt vi kan påverka genom vårt rörelsemönster i vår livsstil.


Samarbeten

MOWE Hälso- & Yogacenter i Torshälla utanför Eskilstuna. Där finns yogasal, lounge, omklädningsrum med duschar, IR bastu, ES tech hälsoskanning och ett flertal olika behandlingar. Goda parkeringsmöjligheter och restauranger i samma byggnad.

Äntligen fick jag snits på den satans hunden.
Med min problematik var det toppen att
få alla övningar så enkelt förklarade.

- Charlotta Edberg

Redan efter 2-3 gånger på lunchyogan kände jag otrolig skillnad på rörligheten i rygg, höfter mm.
Det känns otroligt bra och jag är hooked på yoga. Marie är grymt duktig på att lära ut,
jag kan verkligen rekommendera lunchyogan för nybörjare så som jag.

- Jim C.

Magen har styrt hela mitt vuxna liv, ständigt svullen ont och förstoppad.
Träffat läkare och magspecialister
Testat allt i medicinväg, men inget har hjälpt.
Maries enkla kostråd löste mina problem på 3 dagar och de där extrakilona rann av mig.
Fortfarande efter ett år fungerar tarmsystemet och nu vet jag hur jag skall äta för att magen skall fungera.

- Anu Pehkonen

Ett härligt lunchpass för en stel kropp.
Både styrka och total avslappning.
Tack Marie.

- Åsa Karlsson

Tänker ofta på ditt ”Sug in naveln, stanna upp, andas ut”.
Då får man lite ny energi och hinner tänka till innan man ”kör vidare”.

- Terhi Sörensen

Tusen tack för ett underbart lunchpass.
Känner mig priviligerad som får delta.
Min kropp och teknik stärks för varje dag.

- Susanne Karlsson

Hälsosamt enkelt utifrån dina förutsättningar – Nu kör vi!