Poddinspiration

Vill du snabbt och enkelt skapa en ny stämning i kroppen utan att behöva anstränga dig? Då är poddar utmärkta hjälpmedel. Vill du skratta, lära dig något nytt, bli inspirerad eller bara distraherad. Att lyssna på podd är ett effektivt sätt att lära sig lite om mycket eller bara slippa tänka. Det är även ett smidigt sätt att få känslan av man har sällskap på en power walk, löprunda eller träningspass eller när man sitter på bussen, tåget, flyget eller bara vill ligga tyst och softa i solsolen. Här nedan hittar du en lista på en blandad kompott av poddar för olika tillfällen och humör. Scrolla ner och klicka på pilarna för att läsa lite kort om varje podd och se mina kommentarer. Där hittar du även länkar till deras Instagram-konton. 

– Marie

Poddar för olika tillfällen

En podd om träning och lite allt möjligt med Jessica Almenäs & Lovisa “Lofsan” Sandström. Det är så mycket mer än bara träning, en bra kombination av två väldigt olika personligheter men med samma professionella driv i sina respektive yrkesroller och att dom pratar högt och lågt om allt.

Jag blir påmind om mitt yngre jag i vissa saker dom går igenom och pratar om. Samtidigt kommer insikten att jag är ju faktiskt ganska många år äldre och har samlat på mig en hel del extra erfarenhet och utbildning under åren. Intressant att upptäcka hur enormt mycket jag utvecklats sedan 30-40 årsåldern när det kommer till både kost, träning, smärta och livet. Samtidigt som jag lyssnar och lär mig nya saker, och har en riktigt skön podd att lyssna på när jag är ut och springer.

Tomas Andersson-Wij intervjuar kända Svenska artister, författare och komiker. Vi vet ju ofta vad dom lyckats med. Men vad händer egentligen när det tystnar? Här får vi följa med genom hundåren. En grymt bra podd för oss som är lite mer nyfikna på resan och kämpandet i uppförsbackarna. 

Intervjupodd med Petra Månström. Hon pratar inte bara löpning & träning det handlar mer om hela livet och drivet. En  otroligt inspirerande och lärorik podd med en extra intervju med någon samarbetspartner i slutet på varje podd.

Hon intervjuar så många intressanta människor som jag inte hade aning om att dom fanns, eller aldrig fått läsa om i tidningar. Sporter jag inte visste om att dom existerade. Hon intervjuar även politiker och andra kända människor som man inte vet att dom springer maraton och annat sånt man inte läser om i skvallerpressen. 

En informativ intevjupodd ledd av Åsa Melin, klimakteriepodden. Det handlar om att ta kontroll över sin hälsa och sitt välmående genom kunskap! Inspirerande och professionella gäster.  

Förklimakteriet kan börja så tidigt som i 35 års åldern. Symtom som man troligtvis inte ens förknippar med klimakteriet. Så se till att håll dig uppdaterad och informerad i god tid så du får rätt vård & behandling.

Klimakteriet är en tid vi kvinnor som är lyckligt lottade får leva oss igenom, mer eller mindre obemärkt. I den här podden får du vägledning och svar på de flesta frågor du har om klimakteriet och lite till. För mer information besök hemsidan klicka här.

Johannes Hansen en underbart utmanande mental rådgivare. Podden innehåller personliga reflektioner som påminner oss om att vi behöver utmana oss själva för att utvecklas som människor. 

Loungepodden en intervjupodd med Taimaz Ghaffari. En riktigt bra podd med intressanta och inspirerande intervjuer.

Intervjupodd med Alexander Pärleros. En riktigt bra podd med intressanta och inspirerande intervjuer, ofta med människor man inte vet så mycket om. Människor man inte ens visste om att dom fanns. Eller människor man tror sig veta mycket om.  

En podd med Lina & Mia Food Pharmacy. En podd om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. 

En perfekt podd om man vill lära sig mer om mat för hälsan på ett lättsamt sätt.

Med Kajsa Asp som är dietist och journalist & Anna Krantz från You Go Healhtplan. I Friskvårdspodden tar dom ett helhetsgrepp kring hälsa och fiskvård.

Det är inspiration, kunskap och nya tankar – grundat i vetenskap. Ett perfekt sätt att få veta lite om mycket och vad som är aktuellt.

En lättsam och underhållande podd med  Pernilla Wahlgren & Sofia Wistam. Väldigt låg nivå mellan varven vilket är kul om man har den humorn.  

Jag gillar också att dom är två väldigt olika personligheter. Den ena mer ordning & reda och den andra väldigt oorganiserad. En podd som också hjälper till att stänga av hjärnan, kräver noll tankeverksamhet bara underhållning. Dom är ju i min ålder så det blir ju en del igenkänning mellan varven.

Den här behöver knappast någon presentation, kända och mindre kända men intressanta personer som berättar om sina liv Sommar & Vinter i P1 

Den här lyssnar jag alltid på på sommaren när jag ligger och solar eller solar i skuggan 🙂 men aldrig när jag springer eller promenerar. Det här är riktig “ligg still blunda och lyssna” podd för mig, jag vill inte bli avbruten bara lyssna.

Livsstil – Fysisk aktivitet – Kost